We mogen weer!

Zondagmiddag 15 maart, ik denk dat jullie allen deze middag nog een leven lang zullen heugen. Wij, mijn vrouw, mijn zoon en ik zitten gezamenlijk met een stel vrienden, in mijn woonplaats, op het terras. Plots sijpelt het bericht door, dat er rond de klok van vijf een persconferentie zal volgen, over de te nemen maatregelen i.v.m. de toename van het Coronavirus in Nederland. Naarmate de tijd vordert neemt de spanning toe, en worden er al berichten verspreid over een eventuele sluiting van de horeca. Dan plots verschijnt onze MP ten tonele en kondigt de vermoedens aan; de horeca dient per direct, om 18.00, te sluiten en wel tot maandag 6 april. Een klap, dreun, mokerslag vul het maar in. De onderneemster, die vlak daarvoor nog een glaasje met ons dronk, hield het niet droog en koos heel even voor de ruimte om de hiervoor genoemde, ik denk “mokerslag” te verwerken. Iets later hebben wij elkaar nog omhelsd, toen nog niet de 1,5 meter, en hebben afscheid genomen met een groet, wij zien elkaar weer…….! 
 
De rest is geschiedenis, de datum van 6 april werd al vroeg naar de prullenbak verwezen zonder ook maar een nieuwe data te noemen. De horeca werd in eerste instantie ook niet benoemd als zijnde een bedrijfstak die extreem hard getroffen werd als gevolg van alle maatregelen. Later is hier gelukkig verandering in gekomen. Inmiddels zijn wij nu 11 weken verder en zijn wij gelukkig weer druk met jullie te bevoorraden, goederen om te ruilen enz. Als ik nu terug kijk op deze tijd, en met vele van jullie regelmatig contact heb gehad, dan is mij opgevallen dat onze bedrijfstak enorm veerkrachtig is. Er zijn, en er worden, enorm veel initiatieven door velen onder jullie ondernomen, “you name it!”, om de herstart maandag 1 juni tot een succes te laten worden. Helaas zijn er nog velen die nu nog niet tot die groep behoren en ook die groep steken wij een hart onder de riem. Wij hopen dat jullie ook snel weer datgeen kunnen gaan doen waar jullie goed in zijn; ondernemen, gastvrouw/heer zijn en met passie jullie gasten verwennen! 
 
Wij als LHC hebben evenmin stilgezeten, ook al hebben wij zo goed als niets vervoerd, eerst was er het opruimen, later de aan te brengen interne logistieke verbeterpunten, en nu sinds 2 weken al het mogelijke in te richten om, de ook aan ons opgedragen 1,5m maatregel, te waarborgen. Wij willen te alle tijden voorkomen dat wij de postbode van de Corona worden. Zo zijn er situaties die in het verleden tot mogelijkheden behoorden maar nu tot onmogelijkheden. LHC gaat niet zover door te zeggen; dit is het nieuwe normaal, maar het tijdelijke abnormaal en kiest heel bewust voor de dialoog om gezamenlijk met u tot werkbare oplossingen te komen waarmee wij allen een gezonde en zakelijke toekomst tegemoet mogen zien.
Vanaf half juni ontvangt u weer om de week onze acties.

Wij hebben er zin in, tot snel!

Erik Ummelen en Team LHC